Filderstadt -Thompson i publika "Jedna duša a nas dvoje"

Koncert je završen !

  • Petak, 9 Prosinac 2016

Marko Perković Thompson je u petak 09. prosinca 2016. održao koncert u clubu Hot Spot u Filderstadtu. U istom klubu nastupit će i večeras 10. prosinca.

Stuttgart, Filderstadt i okolica su već su prvu večer njegova nastupa pokazali kako su spremni za Thompsona. Već u ranim večernjim satima čekalo se na ulaz u klub.

Pred više stotina ljudi prije Thompsonovog nastupa nastupili su članovi T.S. Crveno lišće a pred publiku su izišli i folkloraši folklorne skupine Ruža Filderstadt.

Potom je na binu, u već dupkom popunjenoj dvorani posjetitelja, izišao Thompson i počeo pjevati stihove: “Nek se noćas pjeva, nek se noćas svira….”, iz pjesme “Dobrodošli”.

U subotu uvečer, tj. drugi dan Thompsonova koncerta na pozornicu u Filderstadt će izići i članovi Hrvatske katoličke misije Wuppertal.

Ognjena Künstler iz Laupheima: očekujem jednu divnu večer s Thompsonom uz hrvatsku glazbu. Marka Perkovića Thompsona volim, bolje reći obožavam. Zadnji puta sam bila prije 10 godina u Čavoglavama i to je bio jedan od najljepših koncerata u mome životu.

Marko Perić iz Hartenbacha: Thompsona prativ već dugo vremena, redovito posjećujem njegove koncerte. Najljepša njegova pjesma mi je „Lijepa li si“.

Marko Deverić: sviram u tamburaškom sastavu „Crveno lišće“ mi sviramo kao predgrupa Marku Perkoviću Thompsonu, želimo svima ugodno veče i lijep provod ovdje u Hot Spotu.

Dolić Stjepan iz Hannovera: Thompsona volim kao svojega brata, evo prevalili smo puno kilometara da slušamo i vidimo Marka Perkovića Thompsona, ali to je ljubav i cijena nije bitna. Marko je naš i mi volimo svoje.

Zrinko Jurić iz Stuttgarta: evo uvijek kada je Marko Perković Thompson u središtu dolazi do okupljanja u kojem se stvori ozračje zajedništva i ljubavi, to su temeljne vrijednosti našega života. To posebno jako osjećamo mi koji živimo u iseljeništvu. To je doživljaj koji ostaje u sjećanju.

Mate Vukšić, čovjek koji je bio zadužen za organizaciju koncerta Marka Perkovića Thompsona u Filderstadtu, kazao nam je kako je interes hrvatskog iseljeništva za koncert vrlo velik. “Iako je bilo pokušaja opstruiranja koncerta Marka Perkovića Thompsona u Filderstadtu uspjeli smo odoljeti i evo Thompson će pjevati svojoj publici ovdje dva dana za redom.”, kazao je Mate Vukšić.

Izvor: Fenix Magazin