Svečana proslava Dana državnosti uz Thompsona u Tribunju; na koncertu i brojni Hrvati iz Njemačke

Koncert je završen !

  • Ponedjeljak, 24 Lipanj 2019

Thompson je, prema izjavi Marka Grubelića, načelnika općine Tribunj, izabran kako bi za prigodu proslave najvećeg hrvatskog državnog praznika otpjevao najljepše domoljubne i ostale svoje pjesme koje su, mišljenja je, pravi izbor za ovakvu svečanost.

Thompson je nakon prve otpjevane pjesme zaredao i s ostalim svojim uspješnicama, koje su redale potpomognute iz grla oduševljene publike. Iz minute u minutu atmosfera je bila bolja, srčanija i srdačnija.

Doživljaj za potpisnicu ovih redaka, koja je iz iseljeništva stigla u Hrvatsku, mogao se svesti u dvije riječi: vrijedilo je.Također bih dodala kako ne bi bilo uzalud ako bi se i dio domovinskih sinova iz tuđine, onih koji čitaju ove retke, vratio na domaća ognjišta, na kućni prag kako nikada više ne bi morali odlaziti iz Hrvatske koju su stvorili naša braća, očevi i djedovi.

Na koncertu se moglo sresti i puno naših sunarodnjaka iz Njemačke koji su bili presretni što im je godišnji odmor pao baš u ove dane kako bi u Domovini proslavi svoj hrvatski nacionalni praznik. Videći nas iz Njemačke kako se družimo i pjevamo, jedan stariji gospodin nam je prišao i rekao kako i on ima unuka koji živi u Bavarskoj, a koji se prije neki dan morao vratiti u Njemačku zbog škole. A tako je, kaže, unuk htio ostati na ovom koncertu. Pritom nam je svima čestitao Dan državnosti i zaželio da nas ovdje u Hrvatskoj bude sve više te da nas sudbina borbe za bolji život neće odvesti daleko od rodne grude.

Koncert je potrajao do iza ponoći, kako bi i simbolično bio dočekan svečani dan u čast naše domovine Hrvatske, u čast hrvatskih branitelja, u čast onih koji više nisu s nama i svih oni koji su najzaslužniji za njezino stvaranje.

Izvor: Fenix-magazin

tribunj1 2019